Weer en klimaat

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Welk klimaat is er op de Azoren?

Het hele jaar door zijn de temperaturen aangenaam, alhoewel je tijdens de lente en de zomer het beste weer hebt. Op deze eilandengroep is er sprake van een gemiddeld zeeklimaat. Dit zachte klimaat leidt tot de fijne temperaturen die er het hele jaar heersen. De fijne temperaturen worden gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid. Deze combinatie zorgt er voor dat er zo veel groene natuur te vinden is op deze eilanden. Vooral van juni tot en met september staat er een hoop in bloei. Dit zijn echte groene eilanden.

Horta

Hoe is het weer op de Azoren?

Deze eilanden liggen relatief zuidelijk, in ieder geval ten opzichte van Portugal. Daardoor denken mensen al snel dat het super warm wordt op de Azoren. In de praktijk valt dit wel mee. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius tijdens het voorjaar en tussen de 20 en 26 graden Celsius tijdens de zomerse maanden. Vanaf mei stijgen de temperaturen. Door de hoge luchtvochtigheid kan het hier geregeld regenen. Daarnaast is het handig om rekening te houden met het feit dat het weer op deze eilanden snel kan omslaan. Gelukkig is de kans hierop kleiner tijdens de zomer. Tijdens dit seizoen schijnt vooral de zon. Tijdens de winterse maanden kan het hier wel vaker regenen. De nachten lopen sterk uiteen van een gemiddelde temperatuur van 11 graden Celsius in de winter tot 18 graden Celsius in de zomer.

graciosa

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Wat kun je het beste dragen op de Azoren?

Wat is de beste kleding om te dragen bij een dergelijk klimaat? Je weet nu ongeveer wat je kunt verwachten van het weer op de Azoren. Het kledingadvies dat we je kunnen geven hangt sterk af van de periode wanneer je op vakantie gaat. We vertelden je hierboven al dat het weer op de Azoren er om bekend staat snel om te kunnen slaan. Dit heeft te maken met de hoge luchtvochtigheid op de eilanden. Als het warm en benauwd is, kan het zomaar gaan regenen. Kleed je dus voor de warmte, maar neem altijd wat extra kleding mee zodat je altijd iets passends hebt voor als het gaat regenen.

kleding-azoren

Wat is nu de temperatuur op de Azoren?

Dankzij het aangename klimaat, waarbij de temperaturen vooral tijdens de zomer op hun fijnst zijn, zijn de Azoren één van de beste vakantiebestemmingen van Europa. Bovendien valt er zo veel te beleven dat je deze archipel een keer gezien moet hebben. Als je wilt weten wat de weersvoorspelling is, kun je dit online op zoeken. Daarnaast zijn er bij sommige toeristische trekpleisters live camera’s waarop je kunt zien hoe het er voor staat met het weer. Handig als je uitjes en excursies wilt inplannen.

azoren-klimaat

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips