Warmwaterbronnen Azoren

Een bezoek aan de Azoren kan niet zonder een duik in één van de vele warmwaterbronnen die hier te vinden zijn. De Azoren zijn een eilandengroep waarbij op veel eilanden ook vulkanen te vinden zijn. In de loop der jaren, onder meer ingegeven door uitbarstingen in een ver verleden, zijn hier overheerlijke warmwaterbronnen ontstaan. Dit unieke natuurverschijnsel moet je niet alleen zien, maar ook zelf ervaren. Op diverse eilanden mag je ook gewoon zwemmen in deze bronnen. Daarnaast zijn er de geisers, die indrukwekkend zijn om waar te nemen.

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Warmwaterbronnen op de Azoren

De Azoren, een archipel in het midden van de Atlantische Oceaan, zijn niet alleen beroemd om hun adembenemende natuurlijke landschappen, maar ook om hun geothermische wonderen: de warmwaterbronnen. Deze bronnen zijn een direct resultaat van de vulkanische oorsprong van de eilanden en bieden bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in therapeutische, warme wateren te midden van een idyllische setting.

Een van de meest iconische warmwaterbronnen is te vinden in Furnas, op het eiland São Miguel. Het dorp is letterlijk gebouwd op een actief vulkanisch veld, en hier vind je talrijke geothermische bronnen, fumarolen en warmwatermeren. De ‘Poça da Dona Beija’ is een geliefde spot, bestaande uit diverse natuurlijke baden met verschillende temperaturen, omgeven door een weelderig tropisch landschap.

Niet ver van Furnas ligt het Terra Nostra Park, waar je een groot thermisch bad vindt dat wordt gevoed door natuurlijke warmwaterbronnen. Het rijk ijzerhoudende water geeft het bad een opvallende roestbruine kleur, en wordt gezegd dat het helende eigenschappen heeft.

Maar São Miguel is niet het enige eiland met deze wonderen. Op bijna alle Azoriaanse eilanden vind je sporen van geothermische activiteit. Een bad in deze natuurlijke warmwaterbronnen, met de geur van zwavel in de lucht en omringd door een groen paradijs, is ongetwijfeld een van de meest authentieke Azoriaanse ervaringen die je kunt hebben.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

Bekendste warmwaterbronnen van de Azoren

Eigenlijk is een vakantie naar de Azoren niet compleet zonder dat je gezwommen hebt in één van de warmwaterbronnen die je hier aantreft. Dit natuurverschijnsel tref je op maar weinig plekken ter wereld aan. Het mooie is dat je hier bovendien zelf in kunt gaan zwemmen. Een aantal van de hoogtepunten zetten we hieronder voor je op een rij.

Parque terra Nostra

Terra Nostra Park, gelegen in Furnas op het eiland São Miguel van de Azoren, is een betoverend botanisch paradijs dat bezoekers al sinds de 18e eeuw charmeert. Dit 12 hectare grote park staat bekend om zijn thermale baden, rijk aan essentiële mineralen, en een verscheidenheid aan exotische planten en bomen uit de hele wereld. Terwijl je wandelt tussen varens, camelia’s en eeuwenoude bomen, voel je je volledig ondergedompeld in de natuur. Het hoogtepunt voor velen is het geothermische zwembad, waar je kunt ontspannen in warm, ijzerrijk water te midden van deze groene oase. Een absolute must-visit wanneer je de Azoren aandoet.

parque-terra-nostra-azoren

Caldeiras Das Furnas

De Caldeiras das Furnas is een uniek geothermisch gebied in Furnas, São Miguel, Azoren. Overal waar je kijkt, zie je borrelende modderpoelen, stomende fumarolen en geisers die de kracht van de aarde demonstreren. De lucht is doordrenkt met de geur van zwavel, wat getuigt van de vulkanische activiteit onder de oppervlakte. Een lokale traditie maakt gebruik van deze natuurlijke keuken; de beroemde “cozido das Furnas” wordt hier ondergronds bereid door potten met een mix van vlees en groenten in de warme grond te begraven. Bezoekers worden aangeraden om te wandelen, de natuurlijke wonderen te observeren en de lokale delicatessen te proeven.

caldeiras-das-furnas-azoren

Furnas op São Miguel

Furnas is een dorp dat te vinden is op het grootste eiland van de Azoren: São Miguel. Dit dorpje heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige vulkaan die hierbij in de buurt gelegen is. Hier zijn ook diverse natuurlijke warmwaterbronnen en geisers te vinden. In totaal zijn hier 22 bronnen te vinden. Volgens oude volksverhalen zouden deze bronnen zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Het mooie aan Furnas is dat de warmwaterbronnen niet de enige toeristische trekpleister zijn. Je hebt hier namelijk ook een indrukwekkende botanische tuin. Ben je op São Miguel, dan is Furnas een plek die je bezocht moet hebben.

Op Furnas zijn drie van de beste warmwaterbronnen van Europa te vinden. Ten eerste heb je er de grootste naam van dit moment: Parque Terra Nostra. Dit park inclusief warmwaterbron ligt in de buurt van de vulkaan. Deze vulkaan is niet meer actief. Dankzij het hotel in de buurt zou je hier zelfs bij in de buurt kunnen verblijven. Ook is er een mooie botanische tuin van maar liefst 20 hectare. Daarnaast is er Caldeiras das Furnas. Deze plek valt op door de modder die gespuwd wordt, de geisers en de hevig aanwezige zwavellucht.

Ook het subtropische zwembad bij Ribeira Grande mogen we niet onbenoemd laten. Deze bron is in de buurt van Caldeira Velha. Dit is in de buurt van Lagoa do Fogo, één van de meest indrukwekkende kratermeren van dit eiland. Tot slot moeten we ook Poca da Dona Beijna benoemen. De warmwaterbronnen en thermale baden worden omgeven door een luxe hotel en resort. Naast de bronnen zijn hier ook tropische tuinen te vinden. Dankzij de indrukwekkende verlichting is ook een bezoek aan de spa in de avond de moeite waard.

furnas-sao-miguel

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Ontdek de leukste en beste furnas activiteiten op de Azoren

azoren strand

Meerdaagse tocht

Meerdaagse tochten naar Furnas op de Azoren bieden een betoverende ervaring. Reizigers worden getrakteerd op geothermische bronnen, weelderige groene landschappen en het mystieke Furnas-meer. Terwijl de nevelige bergen de horizon omlijsten, bieden lokale gastronomische delicatessen, zoals de traditionele “cozido”, een smaak van de rijke Azoriaanse cultuur.

Eiland São Miguel: 2-daagse begeleide eilandtour met maaltijden

Vanaf €135,-

São Miguel: tweedaagse sightseeingtour inclusief lunch

Vanaf €135,-

azoren walvisspotten

Dagtochten naar Furnas op de Azoren zijn een must-do voor elke bezoeker. Dit geothermische paradijs biedt stomende fumarolen, therapeutische modderbaden en het indrukwekkende Furnas-meer. Proef de lokale “cozido”, bereid in de hete grond, en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid en unieke cultuur van deze plek.

São Miguel East: bustour van een hele dag met lunch

Vanaf €75,-

Furnas: een avond met thermale baden en een diner

Vanaf €75,-

Furnas Valley-vulkaan- en theeplantagetour van een hele dag

Vanaf €70,-

azoren boottrip

Rondleiding

Rondleidingen naar Furnas in de Azoren onthullen een wonderland van geothermische wonderen. Bezoekers kunnen de borrelende fumarolen, therapeutische baden en het schilderachtige Furnas-meer bewonderen. Onder begeleiding van een gids ontdek je de geheimen van deze plek en proef je de unieke “cozido”, gekookt door de aardwarmte zelf.

Furnas: Night Thermal Pools & Food Experience

Vanaf €65,-

São Miguel: warmwaterbronnen in Furnas met diner

Vanaf €75,-

Full-Day Furnas Azoren 4x4 Tour vanuit Ponta Delgada

Vanaf €75,-

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips