Walvissen en dolfijnen spotten

Er zijn veel redenen om de Azoren te bezoeken. Op de eilanden van deze eilandengroep ontdek je schitterende ongerepte natuur, mooie stranden en indrukwekkende bergen en vulkanen. Maar wat zomaar voor jou de voornaamste reden kan zijn om dit eiland te bezoeken, is het feit dat hier vele excursies worden georganiseerd waarbij je walvissen en dolfijnen kunt spotten. Dit is een once in a lifetime ervaring die je nooit zult vergeten. Wilde dolfijnen zul je zeker zien, maar het zien van een walvis is echt onvergetelijk. Bovendien is de kans op het spotten van een walvis tijdens dit soort excursies groot. Kies er daarom ook voor om walvissen en dolfijnen te spotten op de Azoren.

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren

Faial, liefdevol aangeduid als de ‘Ilha Azul’ (Blauw Eiland) dankzij de weelderige hortensiaheggen die in bloei staan, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland, onderdeel van de Azorenarchipel, is bezaaid met betoverende landschappen en een ongerepte natuur die de bezoekers continu verbaast.

Hoewel Faial niet het grootste eiland van de groep is, heeft het een unieke charme die bezoekers trekt. Met een kustlijn van 80 kilometer en een oppervlakte van 173.42 vierkante kilometer, biedt het eiland tal van geheimen die wachten om ontdekt te worden. Tegen de achtergrond van de Atlantische Oceaan rijst de majestueuze Cabeço Gordo op, met een imposante hoogte van 1.043 meter.

Maar het meest opvallende kenmerk van Faial is ongetwijfeld de Caldeira. Deze immense krater, twee kilometer breed en 500 meter diep, is een levend monument van de vulkanische oorsprong van het eiland. Als natuurreservaat dient de Caldeira als thuis voor verschillende endemische plantensoorten en biedt het een ongerept uitzicht dat bezoekers niet snel zullen vergeten.

Daarnaast heeft Faial een rijke maritieme geschiedenis, gezien zijn strategische ligging in de Atlantische Oceaan, wat het een favoriete stop maakt voor zeilers en ontdekkingsreizigers van over de hele wereld.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

De beste locaties om walvissen en dolfijnen te spotten

De Azoren, een paradijs midden in de Atlantische Oceaan, zijn een topbestemming voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Met name rond São Miguel en Pico kun je deze majestueuze zeedieren in hun natuurlijke habitat aanschouwen, terwijl ze spelen, duiken en de oceaan doorkruisen. Een onvergetelijke ervaring!

Pico

Pico, één van de betoverende eilanden van de Azoren, staat bekend als dé plek om walvissen en dolfijnen te spotten. De diepe Atlantische wateren rond het eiland zijn rijk aan voedingsstoffen en trekken een diversiteit aan zeedieren aan. Hier kun je reuzen zoals de potvis en de blauwe vinvis naast speelse dolfijnenscholen zien. Lokale tourorganisaties bieden tochten aan met deskundige gidsen die je niet alleen de beste plekken tonen, maar ook boeiende inzichten geven over het zeeleven. Een bezoek aan Pico is niet compleet zonder deze adembenemende ervaring van dichtbij met de giganten van de oceaan.

pico-azoren

São Miguel

São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, is een magneet voor liefhebbers van het zeeleven. De rijke Atlantische wateren rond het eiland zijn een speeltuin voor zowel walvissen als dolfijnen. Van de indrukwekkende potvis tot de sierlijke tuimelaar, de biodiversiteit is verbluffend. Met talrijke gespecialiseerde touraanbieders die duurzame excursies verzorgen, biedt São Miguel een unieke kans om deze majestueuze zeedieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Onder begeleiding van deskundige gidsen wordt elke boottocht een leerzame ervaring, waarbij je meer te weten komt over het zeeleven rond de Azoren en de bescherming ervan. Een must-do activiteit op São Miguel!

sao-miguel-azoren

Faial

Faial, onderdeel van de Azoreneilanden, is een verborgen juweel voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De voedselrijke wateren rondom dit pittoreske eiland trekken jaarlijks een verscheidenheid aan zeedieren aan. Hier kun je de majestueuze bultrug of de sluwe tuimelaardolfijn zien springen tegen de achtergrond van Faial’s vulkanische landschap. Verschillende lokale organisaties bieden eco-vriendelijke boottochten aan, begeleid door gepassioneerde gidsen die diepgaande kennis delen over de gedragingen en leefomgeving van deze zeedieren. Een uitstapje naar de wateren van Faial biedt een unieke en ontroerende kennismaking met de wonderen van de oceaan.

faial-azoren (2)

Terceira

Terceira, een betoverend eiland van de Azoren, staat bekend om zijn rijke maritieme erfgoed, waar walvissen en dolfijnen centraal staan. De voedselrijke diepten van de omliggende Atlantische Oceaan zijn een toevluchtsoord voor verschillende walvissoorten en sprankelende dolfijnscholen. Hier kun je, met de ruige kustlijn als decor, het spektakel van springende dolfijnen en de indrukwekkende staartslagen van walvissen bewonderen. Lokale touroperators bieden eco-vriendelijke excursies aan, begeleid door deskundige gidsen die bezoekers onderdompelen in de wonderlijke wereld van deze zeedieren. Op Terceira is elke boottocht een avontuur dat zowel het hart als de ziel raakt.

terceira-azoren

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Ontdek de beste walvis en dolfijn spotten activiteiten

walvisspotten azoren

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Vanaf €65,-

Vertrek vanuit Ponta Delgada voor een walvisspotavontuur onder leiding van een zeebioloog. Na een korte briefing over veiligheid en respect voor de dieren, vaar je uit naar de Azoren, een hotspot voor een derde van de wereldwijde walvis- en dolfijnsoorten. Spot potvissen, dolfijnen, schildpadden en seizoensgebonden migrerende walvissen.

dolfijnen spotten azoren

São Miguel: walvissen spotten op de Azoren en eilandboottocht

Vanaf €62,-

Start met een uitleg over walvisachtigen en hun gedrag. Aan boord naderen we voorzichtig de walvissen, met begeleidend commentaar van zeebiologen. Bewonder ook de Anel de Princesa en lokale fauna. Neem een snack en camera mee om unieke momenten vast te leggen.

dolfijen spotten azoren

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Vanaf €55,-

De Azoren, midden in de Atlantische Oceaan, zijn een hotspot voor walvissen en dolfijnen. Op Pico Island, ver weg van de drukte, begeleiden gepassioneerde mariene biologen je op een walvissafari vanuit Lajes do Pico. Bewonder magische landschappen en spot deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat.

Wat is het juiste seizoen voor walvissen en dolfijnen spotten?

Op diverse eilanden van de Azoren kun je walvissen spotten. Hierbij is het wel belangrijk dat je tijdens het walvis seizoen gaat. Vanaf juni tot en met september is de kans het grootst dat je daadwerkelijk walvissen zult zien tijdens de excursie. Ga je tijdens het voorjaar, dan bevindt de blauwe vinvis zich in de buurt van de Azoren. Met een lengte van zo’n vijfentwintig meter is dit een enorm indrukwekkende soort walvis om in het echt te zien. Naast walvissen zwemmen er ook een hoop wilde dolfijnen in de zee. Ook deze dieren zijn mooi om te zien. Voor veel bezoekers is het spotten van walvissen en dolfijnen dan ook het hoogtepunt van hun vakantie naar de Azoren.

dolfijnen-azoren

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips