Veel gestelde vragen

Wat is de locatie van de Azoren?

De Azoren zijn een eilandengroep die bij Portugal behoren. Toch liggen ze wel een eindje weg van dit land. Deze archipel ligt namelijk midden in de Atlantische Oceaan. De afstand tot de Europese kust is 1.460 kilometer. De afstand tot de Amerikaanse kust is 3.750 kilometer.

Hoe lang vlieg je naar de Azoren vanuit Schiphol?

Vanuit duurt een vliegreis naar de Azoren 4 tot 4.5 uur zonder tussenstop. Met tussenstop in Lissabon, wat vaak buiten het hoogseizoen om nodig is, doe je er 7 tot 8 uur over.

Hoeveel eilanden zijn er binnen deze archipel?

In totaal zijn er zeventien eilanden die onderdeel uitmaken van de eilandengroep de Azoren. Negen van de zeventien eilanden hebben inwoners. In het westen vind je Corvo (het kleinste eiland) en Flores, In het oosten liggen São Miguel (het grootste eiland) en Santa Maria. Centraal gelegen ontdek je Pico, Terceira, Graciosa, Faial en São Jorge. 

Hoe zijn de stranden op de Azoren?

Omdat de eilanden van de Azoren vulkaaneilanden zijn, kun je hier bijzondere vulkaanstranden zien. Ook zijn er veel rotsstranden. Gelukkig zijn er ook prachtige zandstranden te vinden op onder meer São Miguel en Terceira. Voor hagelwitte zandstranden moet je op Santa Maria zijn. 

Wat is het hoogseizoen op de Azoren?

Juli en augustus zijn de drukste maanden.

Is het druk op de Azoren?

Alhoewel er sprake is van een hoogseizoen op de Azoren, is deze eilandengroep nog niet ontdekt door het massatoerisme. Hierdoor zijn deze eilanden perfect voor iedereen die op zoek is naar rust. 

Kun je met je kinderen op vakantie naar de Azoren?

Jazeker, ook voor kinderen zijn de Azoren leuk. Er zijn resorts waar je weinig kunt ondernemen, maar ook voor actieve vakanties zijn deze eilanden geschikt. Hierbij kun je denken aan activiteiten zoals wandelen en vulkanen beklimmen. Een activiteit die je zeker met je kinderen moet ondernemen is het spotten van walvissen, zeeschildpadden en wilde dolfijnen. 

Ik hou van cultuur snuiven: wat is het beste eiland om te bezoeken?

In dat geval raden we Terceira aan. Hier vind je onder meer de indrukwekkende hoofdstad Angra do Heroísmo, een stad boordevol cultuur. Ook op São Miguel valt een hoop moois te ontdekken.

Is Pico de hoogste berg van Portugal?

Ja, deze vulkaan is het hoogste punt van Portugal met een hoogte van 2.351 meter.

Waar kan ik mooie blauwe hortensia’s zien?

Flores is het bloemeneiland bij uitstek en is dan ook een must om te bezoeken als je dol bent op bloemen. 

Is eilandhoppen mogelijk?

Ja, het is mogelijk om je vakantie op zo’n manier in te plannen dat je meerdere eilanden kunt bezoeken tijdens je reis. 

Wat zijn de gemiddelde temperaturen op deze eilanden?

Tijdens de zomerse maanden (tot en met oktober) komen de temperaturen gemiddeld uit tussen de 20 en 26 graden Celsius. Tijdens de koudere maanden van het jaar moet je reken op 13 tot 20 graden Celsius.

Hoe veilig zijn de Azoren?

De Azoren zijn bijzonder veilig. Criminaliteit heb je hier nauwelijks. De grootste risicofactoren zijn toeristische trekpleisters, maar waar ter wereld is dat niet? Vergeet je spullen dus niet uit de auto te halen. Daarnaast komen orkanen en tropische stormen haast nooit voor op deze eilanden. De laatste tropische storm dateert alweer uit 2012. Gevaarlijke of giftige dieren zijn hier niet.

Wat is de standaard fooi op de Azoren?

Een fooi van 10% is de norm bij bijvoorbeeld horecagelegenheden en hotels. 

Hoe duur is een vakantie naar de Azoren?

Gemiddeld genomen heb je jouw tickets geboekt voor een prijs van rond de 200 euro.

Is een all inclusive vakantie naar de Azoren een optie?

Ja, er zijn op deze eilanden all inclusive resorts, hotels en vakantiehuizen te vinden. Per aanbieder verschilt het wat de voorwaarden zijn. Over het algemeen kun je rekenen op verblijf, gebruik van de accommodaties, maaltijden en drankjes zonder alcohol die bij de prijs inbegrepen zitten.

Waarom behoren de Azoren tot Portugal?

Deze eilanden werden voor het eerst ontdekt door de Portugezen tussen 1317 en 1339. Vervolgens gingen hier in 1439 voor het eerst mensen wonen.

Wat is het grootste eiland van de Azoren?

Het grootste eiland van deze eilandengroep is São Miguel. Dit eiland heeft een oppervlak van 759 vierkante kilometer en er wonen hier 140.000 mensen. De hoofdstad van dit eiland is Ponta Delgada. Hier wonen ongeveer 69.000 inwoners.

Wat zijn leuke souvenirs om aan te schaffen op de Azoren?

Er zijn op deze eilanden diverse souvenirwinkels te vinden waar je iets leuks kunt kopen. Maar je kunt ook gaan voor iets bijzonders. Zo kun je hier bijvoorbeeld heerlijke ananassen aanschaffen die je vervolgens met behulp van een speciale doos naar Nederland kunt laten vervoeren. Daarnaast is er een theeplantage op São Miguel waar je unieke thee kunt kopen.

Wat is Sete Cidades?

Sete Cidades is een dorpje dat zijn bekendheid te danken heeft aan het gelijknamige kratermeer dat hier in de buurt ligt. Dit kratermeer is onderverdeeld in twee meren die gescheiden worden door een brug. Er is een ondiep groen gedeelte en een dieper blauw gedeelte. Ook de uitzichtpunten zijn hier erg mooi.

Tips

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

Partners

Eilanden

Reisinformatie

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Type reizen

Top 3 hotels

1.

2.

3.

Top 3 Appartementen

1.

2.

3.

Top 3 Vakantiehuizen

1.

2.

3.

Top 3 Autoverhuur

1.

2.

3.