Stranden op de Azoren

Binnen de Azoren zijn de eilanden bijzonder veelzijdig. Zo vind je hier prachtige natuur, zijn er plaatsjes met mooie oude centrums en zijn er veel eilanden met vulkanen. Maar wist je dat er op de Azoren ook veel mooie stranden te vinden zijn? Omdat er binnen de Azoren zo veel vulkanische eilanden zijn, ontdek je hier vele unieke stranden die zwart gekleurd zijn. Daarnaast zijn er ook rotsstranden. Mocht je nu denken dat de Azoren niet geschikt is voor zon, zee en strand: er zijn ook eilanden waarop je schitterende hagelwitte zandstranden hebt. Hieronder zetten we een aantal van de hoogtepunten voor je op een rij.

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Achtergrondinfo over Faial

De Azoren, een archipel midden in de Atlantische Oceaan, staan vooral bekend om hun weelderige groene landschappen, kratermeren en vulkanische activiteit. Maar de eilanden bieden ook een selectie van opmerkelijke zandstranden, wat nogal onverwacht is voor een bestemming die voornamelijk voor zijn groen bekend staat.

Een van de meest opvallende zandstranden is Praia de Santa Bárbara op São Miguel. Dit lange, zwarte zandstrand is populair bij surfers vanwege de sterke golven en de indrukwekkende setting met bergen op de achtergrond. Het donkere zand is het resultaat van vulkanische activiteit en biedt een sterk contrast met de helderblauwe zee.

Op het eiland Terceira ligt Praia da Vitória, een brede strook van gouden zand dat uitnodigt tot zonnebaden en zwemmen in de kalme wateren van de Atlantische Oceaan. Andere eilanden, zoals Faial en Pico, hebben ook kleinere zandstranden omgeven door rotsachtige kustlijnen en groene heuvels.

Wat deze stranden zo speciaal maakt, naast hun ongewone kleuren, is de rustige en ongerepte atmosfeer. Verwacht geen overvolle kustlijnen of toeristische hotspots; op de Azoren kunnen bezoekers echt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid in een serene omgeving. Het is een welkome afwisseling voor degenen die op zoek zijn naar rust en een authentieke eilandervaring.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

Beste strand gerelateerde bezienswaardigheden

Op Faial zijn er meerdere toeristische trekpleisters. Dit zijn de plekken die je bezocht moet hebben als je op vakantie gaat naar dit eiland van de Azoren. Hieronder zetten we deze niet te missen plekken voor je op een rij.

Hagelwitte zandstranden op Santa Maria

Mooie stranden zijn er in allerlei varianten. Ben je op zoek naar een meer typisch strand dat perfect is voor meerdere dagen zon, zee en strand, dan zijn de hagelwitte zandstranden van Santa Maria iets voor jou. Op dit eiland vind je de mooiste Azoren stranden van dit moment. Dit eiland is het meest zuidelijk gelegen, waardoor het ook het warmste eiland is met de meeste zonuren. Op de mooie witte zandstranden kun je optimaal relaxen. Bovendien worden er ook een hoop leuke activiteiten georganiseerd, waaronder diverse watersporten en duiken. Hoogtepunten op het gebied van stranden op Santa Maria zijn São Lourenço en Praia Formosa.

Lighthouse of Ponta dos Capelinhos​

De zwarte lavastranden van São Miguel

Het grootste eiland van de Azoren is São Miguel. Ook op dit eiland zijn een aantal fantastische stranden die je kunt bezoeken. Dit zijn allemaal zwarte lavastranden. Veel van deze stranden zijn te vinden rondom de hoofdstad van dit eiland: Ponta Delgada. Geen wonder dat veel toeristen er voor kiezen om hier hun vakantie te spenderen. Mooie stranden die in de buurt van Ponta Delgade te vinden zijn, zijn onder meer Melicias, Praia de Garaja, Canical Beach, Calheta Beach, Praia Moinhos en Mosteiros Beach. Ook de stranden van eilanden zoals Horta en Terceira zijn aanraders. Goede voorbeelden hiervan zijn Porto Pim Bay, Santa Bárbara Beach, Praia Calhau D’Areia, Frade, Agua D’Alto en Praia da Vitoria.

azoren krater

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Beste activiteiten rondom de stranden van de Azoren

azoren strand

Eiland tour

Faial, gelegen in de Azoren, is een trekpleister voor boeiende eilandtours. Bezoekers kunnen de natuurlijke schoonheid en maritieme geschiedenis verkennen, van de indrukwekkende Caldeira tot de historische haven van Horta. Zowel te voet als per boot, onthullen de tours het unieke karakter van dit betoverende Atlantische eiland.

Faial eiland tour van een halve dag

Vanaf €63,-

Van Horta: begeleide faial eilandtour

Vanaf €65,-

azoren walvisspotten

Walvissen en dolfijnen spotten

Faial is een topbestemming in de Azoren voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De wateren rond het eiland bruisen van het zeeleven, waar avonturiers deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen, een onvergetelijke ervaring die de rijke biodiversiteit van de Atlantische Oceaan belicht.

Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

Vanaf €83,-

azoren boottrip

Privétour

Privétours op Faial bieden een exclusieve, op maat gemaakte ervaring van het eiland. Onder begeleiding van deskundige gidsen verkennen reizigers Faial’s natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en maritieme charmes, allemaal afgestemd op persoonlijke voorkeuren voor een onvergetelijke en intieme ontdekking.

Van Praia da Vitoria: 8-daagse Azoren privézeilboottocht

Vanaf €1500,-

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips