Rondreis Azoren

Wij kunnen een rondreis door de Azoren aanraden aan iedereen. De Azoren is een eilandengroep die bestaat uit negen bewoonde eilanden. Alle eilanden van deze groep hebben je iets unieks te bieden. Er zijn zo veel mooie bezienswaardigheden te vinden op alle eilanden dat een rondreis door de Azoren de beste manier is om zo veel mogelijk te ontdekken. Pittoreske landschappen, unieke flora en fauna, kratermeren, vulkanen, spectaculaire uitzichten en warmwaterbronnen. Op deze eilanden ontdek je het allemaal.

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Rondreis Azoren

Faial, liefdevol aangeduid als de ‘Ilha Azul’ (Blauw Eiland) dankzij de weelderige hortensiaheggen die in bloei staan, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland, onderdeel van de Azorenarchipel, is bezaaid met betoverende landschappen en een ongerepte natuur die de bezoekers continu verbaast.

Hoewel Faial niet het grootste eiland van de groep is, heeft het een unieke charme die bezoekers trekt. Met een kustlijn van 80 kilometer en een oppervlakte van 173.42 vierkante kilometer, biedt het eiland tal van geheimen die wachten om ontdekt te worden. Tegen de achtergrond van de Atlantische Oceaan rijst de majestueuze Cabeço Gordo op, met een imposante hoogte van 1.043 meter.

Maar het meest opvallende kenmerk van Faial is ongetwijfeld de Caldeira. Deze immense krater, twee kilometer breed en 500 meter diep, is een levend monument van de vulkanische oorsprong van het eiland. Als natuurreservaat dient de Caldeira als thuis voor verschillende endemische plantensoorten en biedt het een ongerept uitzicht dat bezoekers niet snel zullen vergeten.

Daarnaast heeft Faial een rijke maritieme geschiedenis, gezien zijn strategische ligging in de Atlantische Oceaan, wat het een favoriete stop maakt voor zeilers en ontdekkingsreizigers van over de hele wereld.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

De mooie plaatsen op de Azoren

Binnen de Azoren zijn er dus negen bewoonde eilanden. Deze eilanden hebben allemaal zo hun eigen bijzondere culturele bezienswaardigheden. Hierbij kun je denken aan historische steden, oude centrums, kerken en musea. Het grootste eiland van deze archipel is São Miguel. Hier wonen dan ook de meeste inwoners. De hoofdstad van dit eiland is historisch en mooi: Ponta Delgada. Hier heb je ook bijzondere natuurfenomenen zoals de kratermeer bij Sete Cidades. Voor de wijnliefhebber is Pico het beste eiland om te bezoeken.

Horta

Op vrijwel ieder eiland van de Azoren is de hoofdstad een plek die je gezien moet hebben. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad van Faial: Horta. Horta is een kleine plaats waar zo’n 6.500 mensen wonen. Dit is de plek waar het regionale parlement van de Azoren zetelt. In vroegere jaren was dit een belangrijke halteplaats voor schepen die reisden tussen Europa en Amerika. Nog altijd is er hier sprake van een drukke jachthaven, maar tegenwoordig ligt de nadruk op zeilschepen en andere plezierjachten. Een havenkroeg met eigen museum is het Peter Café Sport, absoluut een bezoekje waard.

Naast de jachthaven is er nog meer moois te zien binnen deze stad. Vooral de pittoreske historische gebouwen vallen op. Deze gebouwen zijn tijdens de 18e en 19e eeuw gebouwd en geven je een inkijkje in de historie van dit eiland. Horta staat daarnaast bekend om zijn mooie centrum. Dit centrum is fijn klein, waardoor alles overzichtelijk blijft. Ook zon, zee en strand is mogelijk, want er is een stadsstrand van 300 meter lang. In de buurt van deze stad ligt de indrukwekkende Botanische Tuin, nog zo’n plek die je bezocht moet hebben.

Horta

Vulcão dos Capelinhos

Binnen de Azoren zijn een hoop vulkaaneilanden te vinden. Zo ook Faial. Na de uitbarsting van een vulkaan ontstaan er geregeld indrukwekkende kraters. Op Faial is dit Vulcão dos Capelinhos. Deze krater is in 1957 ontstaan. Dit is de perfecte krater om omheen te wandelen, met een breedte van 2.000 meter en een diepte van 500 meter. Doordat hier zeldzame vogelsoorten broeden, is het aantal bezoekers gelimiteerd. In de buurt is er een interessant museum over vulkanologie te vinden.

Vulcão dos Capelinhos​

Ontdek de leukste en beste activiteiten op Faial

azoren strand

Eiland tour

Faial, gelegen in de Azoren, is een trekpleister voor boeiende eilandtours. Bezoekers kunnen de natuurlijke schoonheid en maritieme geschiedenis verkennen, van de indrukwekkende Caldeira tot de historische haven van Horta. Zowel te voet als per boot, onthullen de tours het unieke karakter van dit betoverende Atlantische eiland.

Faial eiland tour van een halve dag

Vanaf €63,-

Van Horta: begeleide faial eilandtour

Vanaf €65,-

azoren walvisspotten

Walvissen en dolfijnen spotten

Faial is een topbestemming in de Azoren voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De wateren rond het eiland bruisen van het zeeleven, waar avonturiers deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen, een onvergetelijke ervaring die de rijke biodiversiteit van de Atlantische Oceaan belicht.

Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

Vanaf €83,-

azoren boottrip

Privétour

Privétours op Faial bieden een exclusieve, op maat gemaakte ervaring van het eiland. Onder begeleiding van deskundige gidsen verkennen reizigers Faial’s natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en maritieme charmes, allemaal afgestemd op persoonlijke voorkeuren voor een onvergetelijke en intieme ontdekking.

Van Praia da Vitoria: 8-daagse Azoren privézeilboottocht

Vanaf €1500,-

Rondreis Azoren: wat zijn je opties?

De eilanden van de Azoren hebben je allemaal iets unieks te bieden. We begrijpen maar al te goed dat je hier zo veel mogelijk van wilt zien. Daarom is een rondreis door de Azoren ideaal. Op deze manier ontdek je de verschillende natuurlijke, historische en culturele bezienswaardigheden. Hieronder sommen we een aantal populaire routes van dit moment voor je op.

Terceira – Faial – São Miguel

Er zijn zo veel routes die je kunt nemen, maar dit vinden we toch wel een topper. Je begint je rondreis op de Azoren op het eiland Terceira. De reden dat je hier begint, is dat op dit eiland één van de mooiste steden van de Azoren te vinden is: Angra do Heroísmo. Vervolgens reis je door naar Faial, waar de vulkaan Caldeira te vinden is. Via de mooie wandelroutes kun je deze vulkaan beklimmen. Vervolgens zie je hier een uitzicht over het hele eiland dat onbeschrijfelijk is. Hierna reis je door naar São Miguel, het grootste eiland van de Azoren. De hoofdstad Ponta Delgada moet je een keer bezocht hebben, net als de vulkaankrater Sete Cidades en de waterval Caldeira Velha.

Faial – Pico – São Jorge

Als je wilt gaan hoppen van eiland naar eiland, heb je binnen de Azoren meerdere mogelijkheden. Een rondreis die je kunt uitvoeren is via de zogenoemde Azorendriehoek. Hierbij begin je op Faial, waar een excursie naar de vulkaan Caldeira niet mag ontbreken. Vervolgens reis je door naar Pico. Dit eiland is genoemd naar de gelijknamige vulkaan, het hoogste punt van Portugal. Hier kun je ook fantastisch walvissen en dolfijnen spotten. Vervolgens reis je door naar São Jorge, hét eiland voor de wandelaars.

Op welke manieren kun je door de Azoren rondreizen?

Er zijn meerdere soorten rondreizen waar je voor kunt kiezen als je op vakantie gaat naar de Azoren. Daarmee bedoelen we niet alleen de route die je neemt, maar ook het type reis dat je gaat ondernemen. Je kunt er voor kiezen om individueel een rondreis door de Azoren te maken, een groepsrondreis door de Azoren te maken of om je eigen reis samen te stellen. We vertellen je er hieronder meer over.

Individuele rondreis Azoren

Waar de één de voorkeur heeft voor een groep om mee samen te reizen, is het prima mogelijk om ook individueel een rondreis naar de Azoren te ondernemen. Er zijn diverse reisorganisaties bij wie je zonder problemen een individuele rondreis naar de Azoren kunt bezoeken. Je weet vooraf hoe je reis er uit zal zien, inclusief hotels en de toeristische trekpleisters die je gaat bezoeken.

Groepsrondreis door de Azoren

Reis je toch niet liever alleen of met een partner of vriend, dan kun je kiezen voor een groepsrondreis naar de Azoren. Ook in dit geval heb je meerdere mogelijkheden bij verschillende reisorganisaties. Het grote voordeel is dat hierbij alles voor je geregeld wordt, inclusief hotels en tochten. Je hoeft zelf niet eens te rijden. Dit wordt allemaal geregeld door de reisleiding, die ook nog eens Nederlands spreekt. Vooraf kun je letten op de samenstelling van de groep, zodat je een groep vindt die bij je past. Daarnaast staat aangegeven wat er ondernomen zal gaan worden. Zo weet je wat je kunt verwachten van je reis en vind je een groepsrondreis door de Azoren die het beste bij je past.

Eigen rondreis door de Azoren samenstellen

Tot slot heb je nog de optie om je eigen rondreis door de Azoren samen te stellen? Dit is meer geregel en kost dus ook meer tijd en moeite, maar je behoudt hiermee zelf de controle. In dat geval bepaal je alles, van de hotels waar je verblijft tot aan wat je bezoekt en hoe je van eiland tot eiland reist. Dit kan allemaal online geregeld worden, waar je zonder problemen reisorganisaties en tickets met elkaar kunt vergelijken. Zo ontdek je de beste prijzen en de beste voorwaarden. Ook een auto huren kan vooraf geregeld worden. Een eigen rondreis door de Azoren samenstellen bied je de meeste vrijheid. Je ontdekt de Azoren op je eigen manier. Kijk gerust eens online om de mogelijkheden zelf te ontdekken.

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips