Rondreis Azoren

Wij kunnen een rondreis door de Azoren aanraden aan iedereen. De Azoren is een eilandengroep die bestaat uit negen bewoonde eilanden. Alle eilanden van deze groep hebben je iets unieks te bieden. Er zijn zo veel mooie bezienswaardigheden te vinden op alle eilanden dat een rondreis door de Azoren de beste manier is om zo veel mogelijk te ontdekken. Pittoreske landschappen, unieke flora en fauna, kratermeren, vulkanen, spectaculaire uitzichten en warmwaterbronnen. Op deze eilanden ontdek je het allemaal. 

Antillia

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

De mooie plaatsen op de Azoren

Binnen de Azoren zijn er dus negen bewoonde eilanden. Deze eilanden hebben allemaal zo hun eigen bijzondere culturele bezienswaardigheden. Hierbij kun je denken aan historische steden, oude centrums, kerken en musea. Het grootste eiland van deze archipel is São Miguel. Hier wonen dan ook de meeste inwoners. De hoofdstad van dit eiland is historisch en mooi: Ponta Delgada. Hier heb je ook bijzondere natuurfenomenen zoals de kratermeer bij Sete Cidades. Voor de wijnliefhebber is Pico het beste eiland om te bezoeken.

Rondreis Azoren: wat zijn je opties?

De eilanden van de Azoren hebben je allemaal iets unieks te bieden. We begrijpen maar al te goed dat je hier zo veel mogelijk van wilt zien. Daarom is een rondreis door de Azoren ideaal. Op deze manier ontdek je de verschillende natuurlijke, historische en culturele bezienswaardigheden. Hieronder sommen we een aantal populaire routes van dit moment voor je op.

Terceira – Faial – São Miguel

Er zijn zo veel routes die je kunt nemen, maar dit vinden we toch wel een topper. Je begint je rondreis op de Azoren op het eiland Terceira. De reden dat je hier begint, is dat op dit eiland één van de mooiste steden van de Azoren te vinden is: Angra do Heroísmo. Vervolgens reis je door naar Faial, waar de vulkaan Caldeira te vinden is. Via de mooie wandelroutes kun je deze vulkaan beklimmen. Vervolgens zie je hier een uitzicht over het hele eiland dat onbeschrijfelijk is. Hierna reis je door naar São Miguel, het grootste eiland van de Azoren. De hoofdstad Ponta Delgada moet je een keer bezocht hebben, net als de vulkaankrater Sete Cidades en de waterval Caldeira Velha.

Faial – Pico – São Jorge

Als je wilt gaan hoppen van eiland naar eiland, heb je binnen de Azoren meerdere mogelijkheden. Een rondreis die je kunt uitvoeren is via de zogenoemde Azorendriehoek. Hierbij begin je op Faial, waar een excursie naar de vulkaan Caldeira niet mag ontbreken. Vervolgens reis je door naar Pico. Dit eiland is genoemd naar de gelijknamige vulkaan, het hoogste punt van Portugal. Hier kun je ook fantastisch walvissen en dolfijnen spotten. Vervolgens reis je door naar São Jorge, hét eiland voor de wandelaars.

Op welke manieren kun je door de Azoren rondreizen?

Er zijn meerdere soorten rondreizen waar je voor kunt kiezen als je op vakantie gaat naar de Azoren. Daarmee bedoelen we niet alleen de route die je neemt, maar ook het type reis dat je gaat ondernemen. Je kunt er voor kiezen om individueel een rondreis door de Azoren te maken, een groepsrondreis door de Azoren te maken of om je eigen reis samen te stellen. We vertellen je er hieronder meer over.

Individuele rondreis Azoren

Waar de één de voorkeur heeft voor een groep om mee samen te reizen, is het prima mogelijk om ook individueel een rondreis naar de Azoren te ondernemen. Er zijn diverse reisorganisaties bij wie je zonder problemen een individuele rondreis naar de Azoren kunt bezoeken. Je weet vooraf hoe je reis er uit zal zien, inclusief hotels en de toeristische trekpleisters die je gaat bezoeken.

Groepsrondreis door de Azoren

Reis je toch niet liever alleen of met een partner of vriend, dan kun je kiezen voor een groepsrondreis naar de Azoren. Ook in dit geval heb je meerdere mogelijkheden bij verschillende reisorganisaties. Het grote voordeel is dat hierbij alles voor je geregeld wordt, inclusief hotels en tochten. Je hoeft zelf niet eens te rijden. Dit wordt allemaal geregeld door de reisleiding, die ook nog eens Nederlands spreekt. Vooraf kun je letten op de samenstelling van de groep, zodat je een groep vindt die bij je past. Daarnaast staat aangegeven wat er ondernomen zal gaan worden. Zo weet je wat je kunt verwachten van je reis en vind je een groepsrondreis door de Azoren die het beste bij je past.

Eigen rondreis door de Azoren samenstellen

Tot slot heb je nog de optie om je eigen rondreis door de Azoren samen te stellen? Dit is meer geregel en kost dus ook meer tijd en moeite, maar je behoudt hiermee zelf de controle. In dat geval bepaal je alles, van de hotels waar je verblijft tot aan wat je bezoekt en hoe je van eiland tot eiland reist. Dit kan allemaal online geregeld worden, waar je zonder problemen reisorganisaties en tickets met elkaar kunt vergelijken. Zo ontdek je de beste prijzen en de beste voorwaarden. Ook een auto huren kan vooraf geregeld worden. Een eigen rondreis door de Azoren samenstellen bied je de meeste vrijheid. Je ontdekt de Azoren op je eigen manier. Kijk gerust eens online om de mogelijkheden zelf te ontdekken.

Tips

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

Partners

Eilanden

Reisinformatie

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Type reizen

Top 3 hotels

1.

2.

3.

Top 3 Appartementen

1.

2.

3.

Top 3 Vakantiehuizen

1.

2.

3.

Top 3 Autoverhuur

1.

2.

3.