Lagoa das Sete Cidades

De Azoren is een archipel met vele bijzondere bezienswaardigheden. Eén hiervan is de slapende vulkaan Sete Cidades. Deze slapende vulkaan is te vinden op het grootste eiland van de Azoren: São Miguel. Het ligt in de buurt van het gelijknamige plaatsje Sete Cidades. Hier wonen slechts 850 mensen. Het bijzondere aan deze toeristische trekpleister is niet alleen de vulkaan zelf, maar ook de twee kratermeren die deze vulkaan omgeven. Beklim je de vulkaan, dan heb je een schitterend uitzicht over deze kratermeren. Eén van deze kratermeren is de Lagoa das Sete Cidades. Deze fenomenale bestemming moet je een keer in je leven gezien hebben.

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

De groen blauwe kleuren van Lagoa das Sete Cidades

De Azoren, een archipel midden in de Atlantische Oceaan, zijn het resultaat van millennia aan geologische activiteit. Het bewijs hiervan is zichtbaar in de vorm van indrukwekkende kratermeren, stille getuigen van de vulkaanuitbarstingen van weleer.

Eén van de meest iconische en onvergetelijke kratermeren bevindt zich op het eiland São Miguel, genesteld in de krater van de vulkaan Sete Cidades: Lagoa des Sete Cidades. Dit schitterende meer, omgeven door weelderig groen en steile kraterwanden, is opgedeeld in twee delen: Lagoa Azul (het blauwe meer) en Lagoa Verde (het groene meer), gescheiden door een sierlijke brug.

De namen van de meren zijn afgeleid van hun opvallende kleuren. Lagoa Verde, met zijn groenere tint, is ondieper en huisvest een rijkdom aan algen en onderwaterplanten. Lagoa Azul, dieper van aard, weerspiegelt de hemel in zijn helderblauwe oppervlak.

Bezoekers hebben het voorrecht om dit natuurwonder te verkennen via diverse routes. Terwijl je met de auto de meren kan bereiken, bieden verschillende wandelroutes een meer intieme ervaring. Elke route onthult nieuwe, adembenemende uitzichtpunten en stelt wandelaars in staat de serene schoonheid van deze plek in al haar glorie te waarderen. Het is een must-see voor iedereen die de Azoren bezoekt en op zoek is naar een authentieke natuurervaring.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

Uitzicht over Lagoa das Sete Cidades

Er zijn veel redenen om dit kratermeer te bezoeken. Niet alleen ziet Lagoa des Sete Cidades er spectaculair uit, maar hier kun je ook enkele pittoreske uitzichten ontdekken. Uitzichtpunten staat in het Portugees ook wel bekend als Miradouro. Eén van de hoogtepunten op dit vlak is Miradouro da Boca do Inferno, een uitzicht dat op 700 meter hoogte te vinden is en goed bereikbaar is via een wandelroute die bestaat uit een voetpad van zand. Andere mooie uitzichten over dit kratermeer en de omgeving heb je vanaf Miradouro do Pico do Carvão, Miradouro Cerrado das Freiras en Miradouro Vista do Rei. Bij dit laatste uitzichtpunt is het vaak wat drukker om dat je hier vanaf een verlaten hotel uitzicht hebt over het kratermeer.

lagoa-das-sete-cidades

Hoe kun je de kraters rondom de Sete Cidades ontdekken?

De vulkaan en de kratermeren zijn beide indrukwekkend, maar ook de natuur in de omgeving van deze toeristische trekpleister is het ontdekken waard. Eén van de manieren waarop je de omgeving kunt ontdekken is via een wandelroute. Er zijn meerdere mooie routes te vinden hier. Je kunt kiezen voor kleinere routes van ongeveer 5 kilometer, maar ook langere routes van 20 kilometer behoren tot de mogelijkheden. Een goed voorbeeld van een mooie wandelroute is de PR03 SMI. Dit is een wandelroute met een lengte van 7.7 kilometer. Hier doe je ongeveer 2 uur over. Bekijk altijd vooraf wat het weer gaat worden, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kun je Sete Cidades ontdekken per kano. Het is een onvergetelijke manier om op deze wijze over het kratermeer te gaan en alles te ontdekken. Kanoën of kajakken duurt ongeveer een half uur, waarbij er gevaren wordt naar de brug die de twee delen van het kratermeer scheidt.

kraters-sete-cidades

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Ontdek de leukste en beste activiteiten bij Lagoa das Sete Cidades

lagoa-das-sete-cidades

Lagoa das Sete Cidades op São Miguel biedt diverse dagtochten langs het spectaculaire kraterlandschap. Of je nu kiest voor een wandeling rond Lagoa Azul, een boottocht op Lagoa Verde of een panoramische rit door de heuvels, elk avontuur onthult een ander facet van dit Azoriaanse natuurwonder.

São Miguel West: bustour van een hele dag met lunch

Vanaf €75,-

São Miguel: dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Vanaf €60,-

São Miguel West: Sete Cidades en Fogo Tour met lunch

Vanaf €79,-

azoren walvisspotten

Verken de ruige schoonheid van Lagoa das Sete Cidades met jeeps en ATV’s. Deze tours bieden een adrenalineverhogende rit door het kraterlandschap van São Miguel. Terwijl je over onverharde paden raast, onthullen de heuvels panoramische uitzichten op de blauwe en groene meren, een avontuurlijke draai aan een Azoriaans paradijs.

Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

Vanaf €85,-

São Miguel, Azoren: halve dag privé-Jeeptour in Sete Cidades

Vanaf €40,-

Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

Vanaf €150,-

azoren boottrip

Wateractiviteiten

Ontdek Lagoa das Sete Cidades vanaf het water! Duik in kajakavonturen, probeer stand-up paddleboarding of geniet van ontspannen boottochtjes. Terwijl je peddelt op de spiegelende oppervlaktes van Lagoa Azul en Verde, wordt je omringd door het majestueuze kraterlandschap, wat een onvergetelijke waterervaring in de Azoren garandeert.

Sete Cidades: kajak- en fietsavontuur

Vanaf €30,-

São Miguel: kajakverhuur Sete Cidades

Vanaf €7,-

Stand Up Paddle Verhuur | Sète Cidades

Vanaf €10,-

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips