Fly&Drive Azoren

Een Fly & Drive naar de Azoren is één van die reizen die onvergetelijk is. Als je later terug kijkt op je leven, zul je dat als één van de hoogtepunten bestempelen. Bij een Fly & Drive zijn niet alleen je vlucht en overnachting geregeld, maar ook de huurauto. De auto is de perfecte manier om deze eilanden te ontdekken. Zo kun je gaan en staan waar je wilt. Je bezoekt niet alleen wat je wilt bezoeken, maar je kunt ook onderweg even stoppen als je van iets een foto wilt nemen bijvoorbeeld. Daarom is een Fly Drive vakantie naar de Azoren perfect.

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Fly&Drive Azoren

Een Fly&Drive-vakantie naar de Azoren is dé manier om deze betoverende archipel in de Atlantische Oceaan in je eigen tempo te ontdekken. Direct na landing staan de sleutels van je huurauto voor je klaar, waarmee je vrij bent om elk verborgen juweeltje van de eilanden te verkennen.

De Azoren bestaan uit negen prachtige eilanden, elk met zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. São Miguel, vaak het ‘Groene Eiland’ genoemd vanwege zijn weelderige vegetatie, biedt kronkelende wegen die je leiden naar majestueuze uitzichtpunten, thermale bronnen en historische dorpjes. Het eiland Terceira, met zijn UNESCO-geklasseerde stad Angra do Heroísmo, is een mix van cultuur en natuurlijke schoonheid.

Het voordeel van een Fly&Drive is de vrijheid om spontaan te zijn. Zie je een markt langs de weg, een uitnodigend strand of een schilderachtig café? Parkeer je auto en duik erin! En na een dag vol avontuur kun je genieten van de lokale gastronomie in een van de vele authentieke restaurants.

Eilandhoppen wordt nog eenvoudiger met korte binnenlandse vluchten of veerdiensten. Zo kun je meerdere eilanden verkennen tijdens je reis. Een Fly&Drive op de Azoren betekent absolute vrijheid, avontuur en onvergetelijke herinneringen.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Ontdek de leukste en beste activiteiten op de Azoren

azoren strand

Eiland tour

Faial, gelegen in de Azoren, is een trekpleister voor boeiende eilandtours. Bezoekers kunnen de natuurlijke schoonheid en maritieme geschiedenis verkennen, van de indrukwekkende Caldeira tot de historische haven van Horta. Zowel te voet als per boot, onthullen de tours het unieke karakter van dit betoverende Atlantische eiland.

Faial eiland tour van een halve dag

Vanaf €63,-

Van Horta: begeleide faial eilandtour

Vanaf €65,-

azoren walvisspotten

Walvissen en dolfijnen spotten

Faial is een topbestemming in de Azoren voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De wateren rond het eiland bruisen van het zeeleven, waar avonturiers deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen, een onvergetelijke ervaring die de rijke biodiversiteit van de Atlantische Oceaan belicht.

Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

Vanaf €83,-

azoren boottrip

Privétour

Privétours op Faial bieden een exclusieve, op maat gemaakte ervaring van het eiland. Onder begeleiding van deskundige gidsen verkennen reizigers Faial’s natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en maritieme charmes, allemaal afgestemd op persoonlijke voorkeuren voor een onvergetelijke en intieme ontdekking.

Van Praia da Vitoria: 8-daagse Azoren privézeilboottocht

Vanaf €1500,-

Voordelen Fly&drive

Fly & drive vakanties combineren het gemak van vliegen met de vrijheid van autoreizen, biedend ongeëvenaarde flexibiliteit. Reizigers genieten van zelfgestuurde verkenning, ontdekken verborgen plekjes en passen de reis aan eigen wensen aan. Deze aanpak verzekert een unieke, persoonlijke ervaring, waarin spontane avonturen en ontdekkingen centraal staan.

Vrijheid en flexibiliteit

De sprankelende eilanden van de Azoren, genesteld in de hart van de Atlantische Oceaan, bieden een weelderig tableau van natuur en cultuur. Een fly & drive vakantie naar deze parels biedt onbegrensde vrijheid en flexibiliteit om op eigen tempo het mysterieuze en het onbekende te verkennen. Stel je voor: je landt op São Miguel, haalt je huurauto op, en de reis begint, vrij van schema’s en tijdslimieten. Rijd langs kronkelende kustwegen, ontdek verborgen stranden en dompel jezelf onder in thermale baden, allemaal op je eigen ritme. De vrijheid om de volgende bestemming, het volgende avontuur, zelf te kiezen, omarmt de essentie van echte reisromantiek. Of je nu kiest voor een spontane picknick bij een kratermeer of een ongeplande stop in een charmant dorpje, fly & drive geeft je de sleutels tot een ongebonden ontdekkingsreis door de Azoren.

Verkenning en ontdekking

Duik in de onbekende pracht van de Azoren met een fly & drive vakantie, waar elk eiland verhalen van ontdekking en avontuur uitademt. Je gehuurde auto wordt je persoonlijke voertuig naar verkenning, waarbij je elk hoekje van deze vulkanische eilanden kunt onderzoeken. Stuur richting het ontzagwekkende, groene landschap van Flores, of navigeer door de historische charme van Angra do Heroísmo op Terceira. Er is geen betere manier om de vulkanische wonderen, de weelderige bossen en de rijke maritieme cultuur van de eilanden op je eigen tempo te verkennen. Met een auto tot je beschikking, word je de architect van je avonturen, het ontdekken van verborgen watervallen, geheime wandelpaden en afgelegen dorpjes waar de traditionele Azoriaanse levensstijl voortleeft. Jouw reis wordt een persoonlijke odyssee, waarbij het onbekende de grootste beloning is.

Tijdbesparend

Je tijd is kostbaar, vooral op vakantie. Fly & drive in de Azoren waardeert elke seconde, door je te bevrijden van de ketens van openbaar vervoer dienstregelingen en groepsreizen. Vanaf het moment dat je voet zet op de Azoriaanse bodem, ben je meester over je eigen tijdsbesteding. De wonderschone lagunes van Sete Cidades, de adembenemende uitzichten op Pico, en de schilderachtige wijngaarden zijn slechts een rit verwijderd, zonder het wachten en plannen dat reizen vaak met zich meebrengt. Of je nu geniet van een serene zonsopgang op een afgelegen strand of spontaan besluit om de lokale festiviteiten van een Azoriaans dorp te verkennen, je kostbare vakantietijd wordt geoptimaliseerd voor maximale beleving en exploratie. Zo wordt elke dag een nieuw avontuur, volledig afgestemd op jouw wensen en ritme, terwijl de verborgen schatten van de Azoren zich voor je ontvouwen.

De leukste activiteiten

Eén van de redenen waarom je voor een vakantie naar de Azoren kiest zijn de vele leuke activiteiten die je hier kunt ondernemen. Van cultuur snuiven tot aan wandelen, van zwemmen met wilde dolfijnen tot aan walvissen spotten: het kan hier allemaal. Ieder eiland biedt je iets unieks. Hieronder zetten we een aantal van deze leuke activiteiten voor je op een rij.

Wandelen

Veel toeristen bezoeken deze eilandengroep omdat je hier op verschillende eilanden pittoreske wandelroutes hebt. Flores is een hoogtepunt op dit gebied. Dit is het groenste eiland van de groep vol met onvergetelijke wandelroutes. Maar ook op de andere eilanden valt genoeg te beleven en zijn er veel mooie en gevarieerde wandelroutes die je kunt ontdekken. Er zijn routes voor ieder niveau, van de beginnende wandelaar tot aan de ervaren wandelaar die dol is op moeilijke trails. Nu we er alleen al over denken, willen we weer terug naar de Azoren om hier te gaan wandelen.

Zon, zee en strand

Een eilandengroep zou niet compleet zijn zonder een hoop zon, zee en strand. Prima voor een dagje aan het strand, maar alle eilanden bevatten zoveel mooie stranden dat je ook prima een hele strandvakantie op de Azoren zou kunnen houden. Vooral Santa Maria is een hoogtepunt met zijn hagelwitte zandstranden. Maar er zijn ook genoeg stranden met indrukwekkende rotsformaties.

Rust en natuur

De Azoren is een eilandengroep die geschikt is voor iedereen die rust zoekt. Het zit hier niet vol toeristen, en dankzij rustgevende activiteiten zoals wandelen en cultuur snuiven kun je hier optimaal tot je rust komen. Daarom is dit de perfecte bestemming voor iedereen die de dagelijkse drukte wilt ontvluchten en even geheel tot rust wil komen.

Laten we daarnaast de indrukwekkende natuur van de Azoren niet onbenoemd laten. Veel mensen gaan wandelen om de flora en fauna van dit eiland te ontdekken. Daarnaast valt in het water veel te ontdekken. Hier wonen indrukwekkende dieren zoals wilde dolfijnen en walvissen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan zwemmen met de wilde dolfijnen. Daarnaast worden er verschillende walvisexcursies georganiseerd waarbij je walvissen kunt spotten. Klinkt als de ideale vakantie, toch? Kijk daarom gerust rond op onze site en ontdek zelf de mogelijkheden voor een vakantie op de Azoren.

Meest populaire activiteiten Azoren

Wateractiviteiten

Rondleidingen

Dagtrips