Fly & Drive Azoren

Een Fly & Drive naar de Azoren is één van die reizen die onvergetelijk is. Als je later terug kijkt op je leven, zul je dat als één van de hoogtepunten bestempelen. Bij een Fly & Drive zijn niet alleen je vlucht en overnachting geregeld, maar ook de huurauto. De auto is de perfecte manier om deze eilanden te ontdekken. Zo kun je gaan en staan waar je wilt. Je bezoekt niet alleen wat je wilt bezoeken, maar je kunt ook onderweg even stoppen als je van iets een foto wilt nemen bijvoorbeeld. Daarom is een Fly Drive vakantie naar de Azoren perfect.

Antillia

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

Wat zijn de voordelen van een Fly & Drive naar de Azoren?

Als je naar een bestemming gaat waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn op verschillende locaties, is een Fly & Drive vakantie je beste optie. Dit is zeker het geval op de Azoren. Op ieder individueel eiland zijn mooie dingen te zien, van zuid naar noord en van oost naar west. Maar je kunt ook gaan eilandhoppen. In dat geval is het ideaal als je over een eigen huurauto beschikt. Hiermee kun je gaan en staan waar jij wilt. Dankzij een Fly & Drive vakantie naar de Azoren heb je alles in één: de vlucht, overnachting en huurauto. Je kunt zelf je vakantie invullen of vooraf je vakantie in grote lijnen plannen. Hiermee behoud je de vrijheid om je dagen in te vullen zoals jij dat wilt. 

Welke Fly Drive vakantie naar de Azoren boek jij?

Er zijn meerdere opties als je een Fly & Drive naar de Azoren wilt boeken. Hierbij is het van belang om vooraf te bepalen welke eilanden je wilt bezoeken en welke bezienswaardigheden je niet wilt missen. Dit stelt je in staat om de Fly Drive rondreis te boeken die het beste aansluit op wat je wilt zien. Een populaire optie van dit moment is een Fly Drive vakantie die begint op São Miguel. Dit is het grootste eiland van de Azoren. Arriveer je hier op het vliegveld, dan staat je huurauto al op je te wachten en kun je meteen gaan rijden.

Fly Drive vakantie São Miguel

Eén van de eilanden waar je jouw Fly Drive rondreis kunt beginnen is São Miguel. Dit is het meest bezochte eiland van de Azoren, onder meer omdat dit het grootste eiland is. Maar er zijn hier ook veel bezienswaardigheden te zien die je niet mag missen. Daarom is dit een goed vertrekpunt. Je kunt hier onder meer genieten van de vulkaankrater Sete Cidades, in de buurt van het gelijknamige plaatsje. Hier heb je ook een schitterend uitzicht over het eiland. Daarnaast is er de hoofdstad van dit eiland: Ponta Delgada. Het historische centrum moet je een keer gezien hebben. Ook worden er op dit eiland excursies georganiseerd om walvissen en dolfijnen te gaan spotten.

Waar moet je aan voldoen voor een Fly Drive naar de Azoren?

Het handige aan een Fly Drive rondreis is dat je alles al geregeld hebt, van de accommodaties waar je verblijft tot aan de huurauto waarin je de eilanden gaat verkennen. Voor het huren van een auto op de Azoren dien je minimaal 21 jaar te zijn. Daarnaast is minimaal 1 jaar rijervaring vereist. Ook dien je over een creditcard te beschikken. Goed om op te letten zijn de voorwaarden die gelden voor de gehuurde auto, bijvoorbeeld het aantal kilometers dat je hier mee mag afleggen en welke verzekering van toepassing is op de auto.

De leukste activiteiten op de Azoren

Eén van de redenen waarom je voor een vakantie naar de Azoren kiest zijn de vele leuke activiteiten die je hier kunt ondernemen. Van cultuur snuiven tot aan wandelen, van zwemmen met wilde dolfijnen tot aan walvissen spotten: het kan hier allemaal. Ieder eiland biedt je iets unieks. Hieronder zetten we een aantal van deze leuke activiteiten voor je op een rij.

Wandelen

Veel toeristen bezoeken deze eilandengroep omdat je hier op verschillende eilanden pittoreske wandelroutes hebt. Flores is een hoogtepunt op dit gebied. Dit is het groenste eiland van de groep vol met onvergetelijke wandelroutes. Maar ook op de andere eilanden valt genoeg te beleven en zijn er veel mooie en gevarieerde wandelroutes die je kunt ontdekken. Er zijn routes voor ieder niveau, van de beginnende wandelaar tot aan de ervaren wandelaar die dol is op moeilijke trails. Nu we er alleen al over denken, willen we weer terug naar de Azoren om hier te gaan wandelen.

Zon, zee en strand

Een eilandengroep zou niet compleet zijn zonder een hoop zon, zee en strand. Prima voor een dagje aan het strand, maar alle eilanden bevatten zoveel mooie stranden dat je ook prima een hele strandvakantie op de Azoren zou kunnen houden. Vooral Santa Maria is een hoogtepunt met zijn hagelwitte zandstranden. Maar er zijn ook genoeg stranden met indrukwekkende rotsformaties.

Rust en natuur

De Azoren is een eilandengroep die geschikt is voor iedereen die rust zoekt. Het zit hier niet vol toeristen, en dankzij rustgevende activiteiten zoals wandelen en cultuur snuiven kun je hier optimaal tot je rust komen. Daarom is dit de perfecte bestemming voor iedereen die de dagelijkse drukte wilt ontvluchten en even geheel tot rust wil komen.

Laten we daarnaast de indrukwekkende natuur van de Azoren niet onbenoemd laten. Veel mensen gaan wandelen om de flora en fauna van dit eiland te ontdekken. Daarnaast valt in het water veel te ontdekken. Hier wonen indrukwekkende dieren zoals wilde dolfijnen en walvissen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan zwemmen met de wilde dolfijnen. Daarnaast worden er verschillende walvisexcursies georganiseerd waarbij je walvissen kunt spotten. Klinkt als de ideale vakantie, toch? Kijk daarom gerust rond op onze site en ontdek zelf de mogelijkheden voor een vakantie op de Azoren. 

Tips

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

Partners

Eilanden

Reisinformatie

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Type reizen

Top 3 hotels

1.

2.

3.

Top 3 Appartementen

1.

2.

3.

Top 3 Vakantiehuizen

1.

2.

3.

Top 3 Autoverhuur

1.

2.

3.