Azoren Terceira

Binnen de Azoren zijn er veel bijzondere eilanden om te ontdekken, waaronder Terceira. De voornaamste reden om dit eiland te bezoeken is de groene, ruige en ongerepte natuur die je hier kunt ontdekken tijdens de vele wandelingen die je hier kunt maken. Maar ook als je dol bent op cultuur snuiven, valt er op Terceira genoeg te beleven. Het epicentrum van de culturele trekpleisters is de hoofdstad Angra do Heroísmo. Daarnaast behoort het spotten van walvissen en dolfijnen op dit eiland tot de mogelijkheden. Hebben we je al overtuigd om een reis te maken naar Terceira?

Antillia

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

Alle redenen waarom een reis naar Terceira de moeite waard is

Terceira staat bekend om zijn groene en ongerepte natuur. De natuur hier wordt gecombineerd met vele heuvels. Ideaal voor rustgevende wandelingen. Hier heb je dan diverse opties voor, want er zijn genoeg wandelroutes die je kunt verkennen. Een goed voorbeeld hiervan is de wandelroute rondom de nog altijd actieve vulkaan Santa Bárbara. Hierboven vertelden we je al dat de hoofdstad Angra do Heroísmo een plek is die je moet bezoeken. Dit komt onder meer vanwege het historische centrum, dat niet voor niets in de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Terceira is daarnaast gewoon een aangenaam eiland om op te vertoeven en tot rust te komen. Tijdens de zomer zijn de temperaturen hier gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius. Dit is niet te warm, eigenlijk gewoon perfect. Hierdoor is het ook goed uit te houden om hier te gaan wandelen. Maar ook in de buitenlucht relaxen is hier heerlijk. Daarnaast is het mogelijk om vanaf dit eiland walvissen en dolfijnen te gaan spotten in de Atlantische Oceaan. Dit is een excursie die je nooit meer zal vergeten.

De mooiste plaatsen van Terceira

Op het eiland zijn een aantal mooie plaatsjes te vinden. Het hoogtepunt op dit gebied is toch wel het centrum van hoofdstad Angra do Heroísmo. We hebben het al meerdere keren benoemd, maar dat is alleen omdat het zo indrukwekkend is. Niet voor niets staat het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Binnen dit centrum zie je allerlei indrukwekkende historische gebouwen, kerken en paleizen. Deze historische gebouwen moesten allemaal gerenoveerd worden na een zware aardbeving in 1980, maar gelukkig is dat allemaal gelukt.

Daarnaast is Praia da Vitória de moeite waard als je dol bent op zon, zee en strand. Dit namelijk de badplaats van dit eiland. Binnen dit plaatsje wonen 6.200 inwoners. Achter Angra do Heroísmo is dit de tweede plaats van Terceira. Ook deze plek beschikt over een mooi centrum waarbij vooral de kerken opvallen. Daarnaast kun je hier de jachthaven bezoeken. 

Welke activiteiten kun je ondernemen op Terceira?

Dit is misschien niet het grootste eiland van de Azoren, maar dat betekent niet dat er hier niet goed te beleven valt. Op dit eiland kun je zonder problemen een hele vakantie vullen, en dan heb je waarschijnlijk nog altijd niet al het moois gezien wat dit eiland je te bieden heeft. Hieronder zetten we een aantal van deze activiteiten voor je op een rij.

Wandelen door de natuur

Terceira staat bekend om zijn groene en ongerepte natuur. Dit is perfect voor het maken van een wandeling. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de beboste bergen, alhoewel het landschap ruig is en op sommige plekken hierdoor lastig begaanbaar is. Daarnaast kan er gewandeld worden langs de lengte van de kust, die in totaal 124 kilometer is. Daarnaast zijn er op het eiland vier vulkanen, waarvan er nog één actief is (Santa Bárbara). Hier bevindt zich het hoogste punt van het eiland, met een hoogte van 1.023 meter. Ook is hier een indrukwekkende vulkaankrater met een omtrek van 15 kilometer.

Zon, zee en strand op Terceira

Hierboven vertelden we je al over Praia de Vitória en dat dit de badplaats is van dit eiland. Hieronder ontdek je een lang zandstrand genaamd Praia Grande dat perfect is voor een dagje zon, zee en strand (of meerdere dagen). Binnen deze eilandengroep zijn er nauwelijks zandstranden. Praia Grande is dan ook het langste zandstrand van de gehele Azoren. Naast dit zandstrand zijn er ook een aantal rotstranden te vinden. Daarnaast is er nog een kleiner zandstrand te vinden in de buurt van de hoofdstad van dit eiland. Dankzij het maritieme klimaat, met temperaturen in de zomer van gemiddeld 20 tot 25 graden Celsius, is het hier altijd goed vertoeven zonder dat het te heet wordt. Juli, augustus en september zijn de beste maanden voor deze activiteit. Zwemmen in een lavazwembad Een lavazwembad, wat moet je daar van verwachten? Maak je geen zorgen, je zwemt niet in de lava. Bij Piscinas Naturais van Biscoitos zwem je namelijk in de zee. Tussen de zee en de branding ligt een natuurlijke afscheiding. Hierdoor ontstaat een zwembad dat je nergens anders aantreft. Voor de veiligheid is er altijd een badmeester bij dit zwembad. Je kunt hier gratis naar binnen, dus het is ook nog eens een goedkoop uitje.

Diverse excursies op dit eiland

Nog een reden om Terceira te bezoeken: de vele excursies die je hier kunt ondernemen. We benoemden hierboven al het wandelen in de natuur. Hierbij worden diverse excursies georganiseerd door beschermde natuurparken. Een goed voorbeeld hiervan is Santa Bárbara Exclusief, waarbij je samen met een gids door dit natuurpark wandelt. Daarnaast is het spotten van walvissen en dolfijnen een onvergetelijke excursie om te ondernemen. Diverse soorten walvissen kunnen gespot worden: de blue whale, de sperm whale en in uitzonderlijke gevallen zelfs orka’s. Andere leuke excursies zijn een 4 x 4 tour, kajakken op zee of op fietstocht gaan met één van de Bike Tours over het eiland.

Hoe kom je overal op Terceira?

Leuk, al die activiteiten. Maar hoe kom je overal? Gelukkig heb je qua vervoer genoeg opties op Terceira. Ten eerste zijn er genoeg bussen die je van hot naar her kunnen brengen. Natuurlijk stoppen deze bussen bij de belangrijkste toeristische trekpleisters. Daarnaast kun je kiezen voor een taxi. Bepaal je liever zelf waar je heen gaat, dan kun je er voor kiezen om een auto te huren. Zo kun je het hele eiland op je eigen manier verkennen. Als je dit al in Nederland regelt, wacht er een auto op je als je arriveert op dit eiland. Dat is wel zo makkelijk.

Tips

4/5

Midden in het centrum van Ponta Delgada ligt het comfortabele Antillia. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Kies ervoor om een avond thuis te blijven en bereid in de keuken een eigen Portugese maaltijd. Toch een avond uit eten? Het complex ligt op loopafstand van de gezellige boulevard met verschillende restaurants en barretjes. Laat je verrassen en probeer het traditionele gerecht cozido. Nog meer van de Azoren ontdekken? Bezoek de kratermeren en boek een whale watch excursie, wie weet zie je flipper voorbij zwemmen.

Partners

Eilanden

Reisinformatie

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Type reizen

Top 3 hotels

1.

2.

3.

Top 3 Appartementen

1.

2.

3.

Top 3 Vakantiehuizen

1.

2.

3.

Top 3 Autoverhuur

1.

2.

3.