Corvo

azoren kust

Last Minute

Last minute naar de Azoren? Grijp je kans! Ervaar spontaan de betoverende eilanden, hun vulkanische schoonheid en de rust van de Atlantische Oceaan. Ultieme ontspanning wacht op deze onverwachte uitjes.
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €718,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €585,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €650,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €554,-
azoren kust

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Azoren betekent pure magie ervaren. Van het ene unieke eiland naar het andere, elk met zijn eigen charme. Ontdek verborgen paradijzen, vulkanische landschappen en de rijke Atlantische cultuur!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €522,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €642,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €391,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €837,-
azoren meer
Fly & Drive vakanties op de Azoren bieden avonturiers een unieke combinatie: ongerepte natuur verkennen per auto na een comfortabele vlucht. Ontdek vulkanische wonderen en verborgen stranden op je eigen tempo!
suntip-logo
Suntip.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €592,-
tui-logo
Tui.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €692,-
vakantiediscounter-logo
Vakantie-discounter.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €467,-
prijsvrij-logo
Prijsvrij.nl
Boek vandaag nog!
Vanaf €673,-

Achtergrondinfo over Corvo

Het eiland Corvo, gelegen in de uiterste noordwestelijke hoek van de Azorenarchipel, is een betoverende wereld op zich. Met een oppervlakte van slechts 17 km² en een bevolking van ongeveer 400 inwoners, is het het kleinste en meest afgelegen eiland van de Azoren.

Corvo, wat “raaf” betekent in het Portugees, heeft een mystieke sfeer die zijn bezoekers al eeuwenlang fascineert. Het eiland is vooral bekend om zijn enorme vulkanische caldeira, een krater met een doorsnede van ongeveer 2 km, die een paradijs is voor vogelspotters en natuurliefhebbers. De randen van de caldeira bieden adembenemende uitzichten op het binnenste meer en de omringende weelderige groene landschappen.

Het dorp Vila do Corvo, het enige dorp op het eiland, is een toonbeeld van traditioneel Azoreaans leven. Hier lijkt de tijd stil te staan, met geplaveide straatjes, pittoreske huizen en een warme, gastvrije gemeenschap.

Vanwege zijn geïsoleerde ligging heeft Corvo altijd een zekere onafhankelijkheid en unieke cultuur behouden. Verhalen, legendes en tradities worden van generatie op generatie doorgegeven. Ondanks zijn bescheiden omvang biedt Corvo een onvergetelijke ervaring, een zeldzame kans om een wereld te verkennen die onaangetast is door de drukte van het moderne leven.

Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren
Lagoa do Fogo Sao Miguel Azoren

Welke bezienswaardigheden zijn er op Corvo?

Corvo, het kleinste eiland van de Azoren, betovert bezoekers met zijn mystieke charme. De indrukwekkende vulkanische caldeira, het schilderachtige Vila do Corvo en de eeuwenoude tradities maken het tot een unieke bestemming. Een paradijs voor vogelliefhebbers en zij die op zoek zijn naar een ongerept natuurlijk toevluchtsoord.

Vila Nova

Vila Nova, gelegen op het eiland Corvo, is eigenlijk het enige dorp op dit kleine, betoverende stukje van de Azoren. Met een bevolking van enkele honderden inwoners, is deze gemeenschap het kloppend hart van het eiland en de belichaming van traditioneel Azoreaans leven.

Hoewel het eenvoudig en rustiek is, biedt Vila Nova bezoekers een warm welkom. De geplaveide straten, karakteristieke huizen en de centraal gelegen kerk getuigen van een rijke geschiedenis en cultuur. Het dorp is de poort naar de majestueuze caldeira van Corvo, die bezoekers trekt met zijn adembenemende natuurlijke schoonheid.

In Vila Nova ervaar je de echte betekenis van gemeenschapszin. Hier, waar iedereen elkaar kent, voelen zelfs bezoekers zich snel deel van de familie. De lokale festiviteiten, diep geworteld in traditie, geven een uniek inzicht in het leven en de cultuur van de bewoners.

Visrestaurants en kleine cafés bieden de kans om te genieten van traditionele Azoreaanse gerechten, terwijl de nabijgelegen kustlijn en wandelpaden avonturiers uitnodigen om de ongerepte natuur te verkennen. Vila Nova op Corvo is een zeldzaam juweeltje waar de charmes van het verleden levendig en wel bewaard blijven in het heden.

vila nova corvo

Monte Gordo

Monte Gordo rijst majestueus op uit het landschap van Corvo, het kleinste eiland van de Azoren. Deze slapende vulkaan is niet alleen het hoogste punt van Corvo, maar ook een centraal symbool van het eiland’s geografische en culturele identiteit.

Het ruige terrein van Monte Gordo, bedekt met typische Azoreaanse vegetatie, biedt bezoekers een serene wandelervaring. Terwijl je de hellingen beklimt, wordt je beloond met adembenemende panorama’s van het eiland en de uitgestrekte Atlantische Oceaan daarbuiten. Op heldere dagen strekt het zicht zich uit tot aan de horizon, waar andere eilanden van de Azorenarchipel zichtbaar kunnen zijn.

De krater van Monte Gordo, een stille herinnering aan de vulkanische oorsprong van Corvo, is een natuurlijk wonder op zich. Dit geologisch kenmerk vertelt het verhaal van de eilandvorming en de natuurkrachten die het landschap van de Azoren hebben gevormd.

Voor de lokale bevolking is Monte Gordo niet alleen een natuurlijk oriëntatiepunt, maar ook een bron van trots en culturele betekenis. Verhalen en legendes, geworteld in eeuwenoude tradities, worden rond deze berg geweven, waardoor hij een mystieke en centrale rol speelt in het leven op Corvo. Een bezoek aan Monte Gordo is een reis naar het hart van Corvo’s natuurlijke en culturele erfgoed.

monte-dos-homens-corvo

Caldeirão

Het Caldeirão op Corvo is een adembenemend natuurwonder, een immense vulkanische krater die de geschiedenis en geologie van het kleinste eiland van de Azoren belichaamt. De krater, met zijn uitgestrekte diameter en diepte, domineert het landschap en biedt een dramatische getuigenis van de vulkanische activiteit die deze eilandengroep heeft gevormd. Binnen in de Caldeirão liggen twee schilderachtige meren, doorspekt met kleine eilandjes. Een lokale legende suggereert dat deze eilandjes de contouren van de Azorenarchipel zelf nabootsen. De groene hellingen die de krater omzomen, bieden een contrast met de azuurblauwe wateren, en vormen een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Bovenop de rand van de Caldeirão bieden uitkijkpunten een panoramisch uitzicht dat de adem beneemt, een perfecte weergave van de ongerepte schoonheid van Corvo. Voor zowel bewoners als bezoekers blijft de Caldeirão een symbool van Corvo’s wilde natuur en zijn diepe verbinding met de aarde.

monte-dos-homens-corvo

Oude windmolens

Op het pittoreske eiland Corvo, het kleinste lid van de Azorenarchipel, staan oude windmolens als stille getuigen van een vervlogen tijdperk. Deze historische structuren, herkenbaar aan hun kenmerkende kegelvormige silhouetten en draaiende zeilen, dragen een rijke geschiedenis met zich mee. In vroegere tijden vertrouwden de eilandbewoners op de kracht van de wind om hun gewassen te malen, en deze molens speelden een cruciale rol in hun dagelijkse leven en overleving. Gebouwd met robuuste lokale materialen zoals basaltsteen, zijn ze een perfect voorbeeld van de Corviaanse vindingrijkheid en aanpassingsvermogen aan het soms ruige Atlantische klimaat. Hoewel de meeste molens nu in onbruik zijn geraakt, blijven ze een belangrijk deel van Corvo’s culturele erfgoed. Ze dienen nu als monumenten van traditie en herinnering en trekken zowel bewoners als toeristen aan die de charme en geschiedenis van Corvo willen ervaren.

oude-windmolens-corvo

Ontdek de leukste en beste activiteiten op Corvo

azoren strand

Eiland tour

Faial, gelegen in de Azoren, is een trekpleister voor boeiende eilandtours. Bezoekers kunnen de natuurlijke schoonheid en maritieme geschiedenis verkennen, van de indrukwekkende Caldeira tot de historische haven van Horta. Zowel te voet als per boot, onthullen de tours het unieke karakter van dit betoverende Atlantische eiland.

Faial eiland tour van een halve dag

Vanaf €63,-

Van Horta: begeleide faial eilandtour

Vanaf €65,-

azoren walvisspotten

Walvissen en dolfijnen spotten

Faial is een topbestemming in de Azoren voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De wateren rond het eiland bruisen van het zeeleven, waar avonturiers deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen, een onvergetelijke ervaring die de rijke biodiversiteit van de Atlantische Oceaan belicht.

Horta: Expeditie walvissen en dolfijnen spotten

Vanaf €83,-

azoren boottrip

Privétour

Privétours op Faial bieden een exclusieve, op maat gemaakte ervaring van het eiland. Onder begeleiding van deskundige gidsen verkennen reizigers Faial’s natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en maritieme charmes, allemaal afgestemd op persoonlijke voorkeuren voor een onvergetelijke en intieme ontdekking.

Van Praia da Vitoria: 8-daagse Azoren privézeilboottocht

Vanaf €1500,-

Bekijk alle vakanties naar de Azoren bij:

Wandelen op Corvo

Corvo, het kleinste eiland van de Azoren, is een paradijs voor wandelaars die op zoek zijn naar een authentieke en ongerepte natuurervaring. Ondanks zijn bescheiden omvang biedt het eiland een diversiteit aan wandelroutes die de unieke geografie en ecologie van Corvo belichten.

Een van de meest iconische wandelingen leidt naar het Caldeirão, de indrukwekkende vulkanische krater in het hart van het eiland. Terwijl je je een weg baant naar de top, word je getrakteerd op panoramische uitzichten op het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan en de rijke groene landschappen die het eiland kenmerken. Binnen in de krater onthullen twee serene meren en kleine eilandjes een schilderachtig tafereel, een perfecte beloning na de klim.

Andere paden voeren door glooiende heuvels, traditionele boerderijen en langs de ruige kustlijn, waar je kunt genieten van de zilte zeelucht en het geluid van golven die tegen de rotsen slaan. Onderweg kom je wellicht enkele van de traditionele windmolens tegen, die stille getuigen zijn van het eiland’s agrarische verleden.

Wandelen op Corvo biedt een zeldzame gelegenheid om te verbinden met de natuur, ver weg van de drukte van het moderne leven. Het is een ervaring van rust, reflectie en ontdekking in een onvergelijkbare setting.

azoren wandelen

Bereikbaarheid Corvo

Het eiland Corvo, het kleinste van de Azorenarchipel, heeft vanwege zijn afgelegen ligging en beperkte grootte een uniek karakter van toegankelijkheid. Ondanks deze uitdagingen zijn er verschillende manieren om dit verborgen juweeltje te bereiken en te ervaren.

Het voornaamste transportmiddel naar Corvo is via de lucht. Corvo beschikt over een kleine luchthaven die voornamelijk door de regionale luchtvaartmaatschappij SATA wordt bediend met directe vluchten vanaf het naburige eiland Flores en indirecte vluchten vanaf enkele grotere eilanden van de Azoren. Hoewel de frequentie van deze vluchten beperkt kan zijn, bieden ze een snelle en efficiënte manier om Corvo te bereiken.

Voor de avontuurlijkeren bieden veerboten een alternatieve route naar het eiland, vooral in de zomermaanden. De overtocht, meestal vanuit Flores, kan variëren in duur afhankelijk van de weersomstandigheden, maar het is een prachtige manier om het eiland vanaf de zee te benaderen.

Voor degenen die Corvo bezoeken, is het raadzaam vooraf te plannen. Vanwege de beperkte capaciteit van transportmiddelen, vooral tijdens het hoogseizoen, kan het essentieel zijn om vervoer en accommodatie ruim van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen. Het avontuur van het bereiken van Corvo draagt echter bij aan de charme en aantrekkingskracht van dit unieke eiland.

azore vliegveld

Vervoer Corvo

Corvo, met zijn bescheiden oppervlakte en beperkte bevolking, biedt een unieke vervoerservaring in vergelijking met de andere eilanden van de Azoren. De charme van het eiland schuilt mede in de eenvoud van zijn infrastructuur en de afwezigheid van drukke wegen en verkeersopstoppingen.

Voor bezoekers die het eiland willen verkennen, is lopen vaak de beste manier om de prachtige landschappen en schilderachtige vergezichten van Corvo te waarderen. Dankzij de compacte omvang van het eiland zijn de meeste bezienswaardigheden en trekpleisters te voet bereikbaar. Dit maakt wandelen niet alleen praktisch, maar ook een essentieel onderdeel van de Corvo-ervaring.

Voor langere afstanden of voor wie minder te voet wil verkennen, zijn er beperkte auto- en scooterverhuurdiensten beschikbaar. Gezien het beperkte wegennetwerk en de korte afstanden is dit vaak meer dan voldoende voor de behoeften van de meeste reizigers.

Taxidiensten, meestal bestaande uit een paar lokale bewoners met voertuigen, zijn ook een optie voor snelle en efficiënte verplaatsingen op het eiland. Wat Corvo mist in uitgebreide vervoersmogelijkheden, maakt het ruimschoots goed met zijn ongerepte natuur, serene atmosfeer en het gevoel van een reis terug in de tijd. Het eenvoudige vervoer op Corvo is dan ook een weerspiegeling van het authentieke en rustieke karakter van het eiland.

azoren bustour